Експерт пояснив, чому в Бєлгороді лунають вибухи / колаж УНІАН

Військовий експерт Роман Світан розповів, що ЗСУ б'ють по пускових установках, з яких російська армія завдає ударів по Харкову. За його словами, вибухи, які лунають у місті Бєлгород (РФ) - результат роботи ворожої протиповітряної оборони.

"...кілька разів був знову обстріляний Харків ракетами, імовірно, С-300. Вони були запущені з Бєлгорода... Атаки тривають, і тому ми змушені працювати по пускових установках, які розташовуються в районі Бєлгорода, починаючи від бєлгородського аеропорту, поруч з Бєлгородом", - розповів експерт в ефірі програми "Утро февраля".

Він пояснив, що Бєлгород знаходиться на лінії так званого зустрічного вогню. Тобто, росіяни б'ють по Україні через Бєлгород, прикриваючись містом, а ЗСУ завдають ударів у відповідь. Відповідно, снаряди летять над Бєлгородом, а супротивник намагається їх збити.

"Куди все воно (снаряди та інше, - УНІАН) падатиме? Природно - на Бєлгород... Але будемо якось все-таки намагатися прикрити харків'ян від цих ударів. Люди гинуть, зрештою, вже другий рік і треба вже реально займатися цим питанням - прикрити Харків з усіх боків. Включаючи всі механізми, в тому числі і превентивні удари по пускових установках - ще до того як вони розгортаються", - сказав Світан.

У центрі уваги Харків - новини, які варто прочитати сьогодні

Нагадаємо, місто постійно страждає через обстріли російських загарбників. Один з них був 7 лютого. На Харківщині, за інформацією ОВА, зафіксовані влучання у Слобідському районі. Є пошкодження нежитлової інфраструктури. Повідомлялося, що дві з п'яти ракет, якими завдавали удару, за попередніми даними, північнокорейського виробництва.

За словами начальника Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергія Болвінова, металеві уламки балістичних ракет вибухотехніки зібрали на території промислової зони. Попередні висновки фахівців - це північнокорейські ракети Hwasong-11Ga (KN-23).

Вас також можуть зацікавити новини: