Роман Світан розповів, чому супротивник проявляє активність на Куп'янському напрямку / фото REUTERS

Триває повномасштабна війна в Україні, і військовий експерт Роман Світан пояснив, чому російські окупанти намагаються наступати на найнезручнішому з точки зору геології Куп'янському напрямку.

Противник обрав для спроб наступальних дій саме Куп'янський напрямок, оскільки йому зручно доставляти туди боєприпаси, розповів експерт в ефірі УНІАН. "Чим ближче вести снаряди, тим більше їх можна привести, і більше їх можна використовувати. Саме цей метод росіяни використовують для підтримки наступальних дій якраз на Куп'янському напрямку. Там же кілька десятків кілометрів, і Росія...", - зазначив він.

За словами Світана, тому загарбники і вибрали цей напрямок - найнезручніший з точки зору геології.

"Тобто поверхня - там дуже багато річок..., дуже багато озер, ліси такі деякі є, аж до болотистих місць... Досить-таки непривабливий для наступальних дій напрямок. Але... вони його вибрали, щоб тиснути на наші війська, щоб ми туди використовували достатню кількість резервів, які потрібні на іншій ділянці фронту...", - заявив експерт.

Новини України щодо війни - що сьогодні потрібно знати

Генштаб Збройних сил України вранці 8 жовтня повідомив, що росіяни намагалися атакувати наших воїнів на низці напрямків і зазнали провалів. Зокрема, вороги 13 разів даремно атакували українських бійців на Куп'янському напрямку - відбито 13 атак.

Супротивники на нашій землі зазнають величезних втрат. Загальні втрати ворога на 8 жовтня становлять приблизно 282 тис. 280 окупантів. Крім того, РФ втратила, зокрема, 9 123 бойових броньованих машин.

Вас також можуть зацікавити новини: