Найближчими місяцями для союзників України може настати момент ухвалення важливого рішення у війні / фото 35 ОБрМП імені Михайла Остроградського

Володимир Путін може скористатися можливістю почати великий наступ під час саміту НАТО у Вашингтоні з метою принизити Альянс, пише Atlantic Counsil.

"Цілком імовірно, що новий наступ РФ співпаде або накладеться на майбутній саміт НАТО у Вашингтоні 9-11 липня, присвячений сімдесят п'ятій річниці. Відповідно до офіційної російської пропаганди про те, що ця війна ведеться не тільки проти України, а й проти НАТО, і що це цивілізаційна боротьба проти "колективного Заходу", Путін може скористатися можливістю почати великий наступ під час саміту у Вашингтоні з метою принизити Альянс саме в той момент, коли він відзначатиме три чверті століття стримування імперських амбіцій Москви", - пише Atlantic Counsil.

Видання підкреслює, щозамість того, щоб нескінченно міркувати про те чи інше територіальне врегулювання або ту чи іншу угоду на переговорах, Україні та НАТО необхідно терміново виробити спільне бачення перемоги, навколо якого могли б згуртуватися Київ і його прихильники. Потім Сполученим Штатам, їхнім союзникам і партнерам потрібна стратегія з відповідними ресурсами, яка дасть змогу Україні досягти цієї перемоги.

Відео дня

"Якщо росіяни наступатимуть на Україну, в адміністрації Байдена буде два варіанти: зберігати курс і збільшувати ризик українських втрат або перейти від політики "скільки буде потрібно" до підходу "все, що потрібно українцям, щоб відбити росіян". Це потенційно збільшить ризик ескалації у відносинах із Росією, але також зніме електоральний ризик бути звинуваченим у провалі політики США в Україні та одночасно дасть Києву шанс зайняти вигідну позицію для переговорів", - ідеться у статті.

Це літо, ймовірно, стане вирішальним моментом у політиці США щодо України. Залежно від того, що станеться в найближчі кілька місяців, конфлікт може перейти на незвідану територію, підсумовує Atlantic Counsil.

США схвалили допомогу для України

24 квітня, Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю і Тайваню в розмірі $95,2 млрд. З них понад $60 млрд передбачено для України. Президент США Джо Байден пообіцяв підписати пакет документів, щойно він буде на його столі 24 квітня, щоб була можливість почати відправляти зброю та обладнання в Україну вже цього тижня.

Водночас експерти зазначають, що допомога Заходу не допоможе Україні перехопити ініціативу, ці кошти допоможуть хіба що зупинити активний наступ російських окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: