Удари України по стратегічних об'єктах ворога сповільнять, але не зупинять наступ окупантів / фото facebook.com/JointForcesCommandAFU

Зупинити російські плани щодо наступу може лише постачання зброї Україні, заявив військовий оглядач Денис Попович в ефірі Київ24. За його словами, удари України по НПЗ ворога, військових, енергетичних об’єктах, збиття літаків зменшують можливості росіян у війні, однак зупинити плани країни-агресорки на нинішньому етапі лише цим не вдасться.

"Зупинити ворожі плани РФ щодо наступу, який  анонсується, може лише постачання зброї. На щастя, питання в Сенаті США вирішено, очікуємо на підписання цього закону Джо Байденом і зброя піде. Як буде більше зброї, тоді плани РФ щодо наступу будуть зірвані", - сказав Попович.

Водночас він зауважив, що чим більше "бавовни" на НПЗ РФ, збиття літаків ворога, тим краще, бо це послаблює сили окупантів.

Відео дня

"Збитий кілька днів тому стратегічний бомбардувальник Ту-22 – це дуже добре, але, на жаль, є ще бомбардувальники. Але те, що збито, вже не відновиться, не буде побудовано. Ту-22 зараз не виготовляються у РФ, нема компонентів. Вони виготовлялись у Союзі. СРСР нема і Федерація такі не може виготовляти. Стосовно НПЗ була перерва, зараз ми бачимо ще (удари). Такого потрібно більше. Якщо будуть постійні удари по НПЗ, то буде вплив. Бо вони відновлюють. Треба більша кількість ударів", - прокоменутвав експерт.

На думку Поповича, навіть з початком надходження зброї у рамках нових пакетів допомоги Україні від союзників говрити про якісь наступальні дії нашої армії у найближчі місяці зарано. 

"Зараз немає накопичення (зброї), потрібно закрити всі проріхи з боєприпасами. Після того треба зупинити російську армію, яка буде намагатись наступати, перемолоти її. І тільки після цього, накопичивши власні ресурси, можливо ми зможемо думати про якісь контрнаступальні дії. Коли це станеться, чи станеться це в цьому році взагалі – це велике питання", - зазначив військовий оглядач.

Допомога Україні від США - що відомо

Як повідомляв УНІАН, в ніч на 24 квітня Сенат США схвалив пакет допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню в розмірі $95,2 млрд. З них понад $60 млрд передбачено для України. Президент США Джо Байден пообіцяв підписати пакет документів про допомогу, як тільки він отримає його, аби була можливість почати надсилати зброю в Україну вже цього тижня. 

За даними джерел CNN, у новому пакеті військової допомоги Україні США можуть вперше передати далекобійні ракети ATACMS.  

Також  у CNN повідомляли, що більша частина допомоги США для України вже на складах в Польщі та Німеччині.

Вас також можуть зацікавити новини: