Росія збирається збільшити військовий бюджет у 2023 році / фото ua.depositphotos.com

Всупереч вливанням у 20 трильйонів рублів з бюджету на армію протягом останніх 10 років, Росія вторглася в Україну на місцями модернізованій, але старій радянській техніці, а до кінця весни вичерпала і її потенціал.

Зараз російська армія воює радянською технікою й озброєнням, часом, епохи Другої світової війни, а її військово-промисловий комплекс являє собою не виробничі лінії, а ремонтні бази, зазначив військовий експерт Олександр Коваленко, коментуючи останні заяви міністра оборони Росії Сергія Шойгу про збільшення в 1,5 раза обсягу фінансування держоборонзамовлення РФ у 2023 році.

"У країні, в якій неможливо виробляти нове, сучасне озброєння і техніку, особливо зараз, виділяється на держоборонзамовлення в 1,5 рази більше, ніж у попередні роки. Гуляють як востаннє?" – підмітив експерт.

При цьому Коваленко нагадав, що у Росії набула чинності заборона на розголошення будь-якої інформації про армію, особливо стосується скарг на погані умови служби, відсутність підготовки або нестачі матеріально-технічного забезпечення.

"Власне, ось цим і будуть займатися найближчим часом в російській армії. Не кувати зброю перемоги, а пиляти, пиляти і ще раз пиляти, поки ще є можливість, що не може не радувати", – додав оглядач.

Загальні бойові втрати Росії в Україні

Як раніше повідомлялося, за даними Генштабу Збройних сил України, з початку широкомасштабного вторгнення загальні бойові втрати Росії вже орієнтовно склали 89 тисяч 440 особового складу.

Також РФ в Україні позбулася: танків – 2915, бойових броньованих машин – 5877, артилерійських систем – 1904, РСЗВ – 395, засобів ППО – 210, літаків – 280, вертольотів – 261.