Шойгу анонсував 'капітальну розбудову' ядерних сил РФ

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу анонсував "капітальну розбудову" ядерних сил країни-окупанта. Цим його відомство займеться у 2023 році.

"Наступного року особливу увагу приділимо капітальній розбудові в інтересах ядерних сил", - цитує Шойгу російське пропагандистське видання "РИА Новости".

Крім того, він заявив, що окупанти в Україні тестують нові способи застосування ракетних військ і артилерії. Насамперед це стосується використання "розвідувально-ударних вогневих комплексів, що включають в себе безпілотні літальні апарати, а також сучасні та перспективні зразки озброєння".

Відео дня

Шойгу наголосив, що росіяни також "вдосконалюють контрбатарейну боротьбу як одне з основних завдань вогневого ураження противника". Глава Міноборони РФ також запропонував застосовувати на війні в Україні "перспективні озброєння".

Війна в Україні: ядерна загроза

З початку повномасштабної війни Росії проти України в Москві не раз погрожували застосуванням ядерної зброї по території нашої країни. 

Так, на початку листопада 2022 року президент країни-агресора Володимир Путін насторожив західних лідерів, згадавши про ядерні атаки Сполучених Штатів Америки в 1945 року на Хіросіму і Нагасакі. Про застосування ядерної бомби проти Японії Путін сказав у розмові з президентом Франції Макроном.

На тлі розгромних поразок окупантів в Україні до ядерних загроз знову вдалася і російська пропаганда. Чоловік топ-пропагандистки Маргарити Симоньян режисер Тигран Кеосаян заявив, що "ядерна країна не може програти в жодній війні", якщо вчасно піде на ядерний удар.

За даними ЗМІ, навесні 2022 року російські офіційні особи обговорювали можливе використання президентом РФ Володимиром Путіним ядерної зброї проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: