Що відбувається в Одесі та області зараз? / фото t.me/odesacityofficial

Російська Федерація завдає ракетних ударів по Одесі та області в останні тижні. Ситуація в місті та області напружена.

УНІАН у режимі онлайн розповідає про ситуацію в Одесі та області в неділю, 22 травня 2022:

15:21 Поточна оперативна ситуація на Півдні України: опівдні 22.05.2022

Відео дня

14:36 Морські піхотинці тримають оборону морського узбережжя та на лінії біля державного кордону. Усі тактичні групи та підрозділи знаходяться у повній готовності та оснащені усіма необхідними засобами для захисту Одещини – ВМС ЗСУ. Фото: ВМС ЗСУ

13:44 "Намагаюся співати з душею, з почуттям". У складі одеської 28 ОМБр ім. Лицарів Зимового Походу служить молодший сержант Юрій Городецький. Він прославився у соціальних мережах завдяки своєму співу. Чоловік виконує пісні у вільний від виконання бойового завдання час й викладає відео в інтернет.

13:12 Росія спробує відкрити новий фронт проти України з Молдови. Захоплення території на цьому напрямку може призвести до того, що російські війська увійдуть до Одеси, - The New York Times.

12:30 Україна сама деблокує Чорне море якщо отримає систему MLRS.

12:21 22 травня з Одеського залізничного вокзалу відправлятимуться потяги за такими напрямками:  1. №26 Одеса - Рахів - 15:00  2. №78 Одеса - Ковель - 18:13  3. №36/38 Одеса-Ужгород-Пшемишль - 18:22  4. №136 Одеса – Чернівці- 20:49   5. №12 Одеса – Львів – 21:31  6. №54 Одеса-Дніпро - 19:56  7. №106 Одеса-Київ - 22:03  8. №8 Одеса-Харків - 19:25.

11:56 росіяни хотіли відновити Тираспольський аеродром у невизнаному "ПМР", але там на них чекав "сюрприз".

11:45 РФ спробує відкрити новий фронт проти України з Молдови. Успішне захоплення тієї території може призвести до того, що російські війська ввійдуть у чорноморський порт Одеси – видання The New York Times.

11:07 Ленд-ліз може вплинути на деблокаду Одеського порту. Про це сказав американський сенатор Мітч Макконнелл, повідомляє New York Times та Офіс Президента України. "Я думаю, що цей пакет озброєнь складений таким чином, щоб дати їм те, що потрібно зараз, не тільки для перемоги у наземній війні, але й сподіваюся, щоб вплинути на те, щоб відкрити порт знову в Одесі", - сказав він.

10:35 Представники Одеського театру опери та балету провели концерт для військовослужбовців. Перед бійцями виступили солісти – Марина Наймітенко, Павло Смирнов та Василь Добровольський під керівництвом заслуженого артиста України, диригента Ігоря Чернецького. Фото: Одеська опера

10:26 Доброго ранку, Одеса. В Одесі очікується мінлива хмарність. Вітер північно-західний, 9-14 м/с. Температура вдень 22-24°С. Вчора на сьогодні нам обіцяли дощ та грозу. Сьогодні її вже не буде, але вітер залишається з нами Гарної неділі !

10:10 В орду морпіхів рашисти записують корабельні коки - спікер Одеської ОВА.

02:01 Росія тримає в Чорному морі напоготові понад півтора десятка вбивчих снарядів, повідомило оперативне командування "Південь". Продовжується маневрування великих десантних кораблів та носіїв крилатих ракет.

Крім того, у прикордонні на Одещині посилено заходи контролю за прикордонним режимом, але їх запроваджено в межах воєнного стану "з метою забезпечення надійної охорони державного кордону, недопущення його порушень".

"На життєдіяльність законослухняних громадян це суттєво не вплине. Режимні обмеження стосуються, зокрема, додаткових перевірок осіб на відповідність мети поїздки та перебування у безпосередній близькості кордону", - повідомляється в дописі.

Як повідомлялося, в Одеській області з 23 травня через агресію РФ введені додаткові режимні обмеження у контрольованих прикордонних районах.

Вас також можуть зацікавити новини: