В Одесі вранці лунали вибухи / фото REUTERS

Вранці 3 квітня в Одесі прогриміло кілька вибухів. Потім у місті почалися пожежі. УНІАН веде онлайн-трансляцію того, що відбувається в місті сьогодні.

22:57 Посольство США у Києві зробило заяву про ситуацію у Бучі: "Ми не можемо мовчати, світ має знати, що сталося, і ми всі маємо діяти".

Що відбувається в Одесі зараз: хроніка війни в місті сьогодні

Відео дня

22:41 У Новій Каховці окупанти викрали українського журналіста Олександра Гунька.

Що відбувається в Одесі зараз: хроніка війни в місті сьогодні

21:57 Нідерландського журналіста, який розповсюджував фото ракетних ударів по Одесі, позбавили акредитації та видворили з України "Роберт Дулмерс приїхав до України із заявленою офіційною метою висвітлювати військові дії та отримав прес-карту від ЗС України. Під час перебування в Одесі, 3 квітня 2022 року, Роберт Дулмерс всупереч нормам чинного законодавства про заборону на поширення інформації про результати ракетних обстрілів з боку РФ, розмістив на особистих пабликах відео про підриви об'єктів критичної інфраструктури Одеси та області ворожими ракетними ударами", - розповіли у спецслужбі та додали, що через це його позбавили акредитації та вирішили заборонити в'їзд у країну на 10 років.

21:19 Міністр закордонних справ Греції Нікос Дендіас побував в Одесі "Сьогодні я зустрівся із одеським мером Геннадієм Трухановим. Обговорення було зосереджено на сильній присутності грецької діаспори в Одесі, у світлі стародавніх зв'язків Греції з містом та викликів, з якими він стикається", - написав Нікос Дендіас у Twitter.

Що відбувається в Одесі зараз: хроніка війни в місті сьогодні

21:09 "Я запрошую пані Меркель і пана Саркозі відвідати Бучу й побачити, до чого за 14 років призвела політика поступок Росії. Побачити на власні очі закатованих українців і українок. Хочу, щоб мене зрозуміли правильно. Ми не звинувачуємо Захід. Ми не звинувачуємо нікого, крім конкретних російських військових, які скоїли це проти наших людей. Окрім ще тих, хто віддавав їм накази. Але ми маємо право говорити про нерішучість". Звернення Володимира Зеленського наприкінці 39-го дня російського вторгнення в Україну.

20:32 Тим часом у Німеччині влаштували автопробіг на підтримку Росії. Вулицями Берліна проїхалася колона автомобілів, на яких були прапори СРСР, Росії, Казахстану, а також Повітряно-десантних військ ЗС РФ. Під час акції водії сигналили та вмикали російські пісні. Що ж, вони таки "дійшли до Берліна".

20:17  Геннадій Труханов дав інтерв'ю BBC London

19:58 Оперативна інформація станом на 18.00 03.04.2022 щодо російського вторгнення.

19:28 Підсумки дня начальника військової адміністрації Максима Марченка.

19:20 Зі звільненої від російських окупантів території Київської області вже вивезли 410 тіл загиблих мирних жителів "На звільнених територіях – надважливі докази жорстоких військових злочинів РФ. Це пекло, яке треба задокументувати, щоб покарати нелюдів, які влаштували його на нашій землі", – зазначила генпрокурор України.

Що відбувається в Одесі зараз: хроніка війни в місті сьогодні

19:06 У Южному розпочали консервацію Одеського припортового заводу Про це повідомив мер міста Володимир Новацький. Працівників підприємства відправили до безстрокових відпусток. Також під консервацію потрапив спортивний комплекс "Олімп".

Що відбувається в Одесі зараз: хроніка війни в місті сьогодні

16:54 Понад 13% українських доріг знищено – "Укравтодор".

Окупанти знищили 23 тисячі кілометрів доріг загального користування в Україні. Ще й 273 штучні споруди, включаючи мости, шляхопроводи тощо, теж було знищено.

Загальна сума збитків, яку вже підрахували, становить 874 млрд. грн.

15:14 Вчора прикордонники виявили, у пункті пропуску "Орлівка" на Одещині, приховані 542 тисячі доларів у машині турка, який намагався незаконно вивезти їх до Румунії, всі гроші вилучили та передали на потреби армії.

Що відбувається в Одесі зараз: хроніка війни в місті сьогодні

14:30 Представник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук повідомив, що ударів по Одеській області було завдано з російських кораблів, що перебувають у Чорному морі.

14:04 Українські ППО збили дві ворожі ракети на Одещині та Миколаївщині.

Що відбувається в Одесі зараз: хроніка війни в місті сьогодні

11:04 Мер Одеси - про ранковий ракетний удар

Що відбувається в Одесі зараз: хроніка війни в місті сьогодні

9:58 За інформацією британської The Sunday Times, прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон хоче відправити протикорабельні ракети для ЗСУ, щоб захистити Одесу від окупантів.

08:46 - За попередніми даними, жертв в Одесі немає. Ударів було завдано по об'єктах критичної інфраструктури. Про це повідомив офіцер оперативного командування "Південь" Владислав Назаров.

08:25 - Наразі в Одесі рятувальники продовжують ліквідувати пожежі.

08:17 - В Одесі однією з цілей ворожого обстрілу був інфраструктурний об'єкт. Про це повідомив депутат Одеської міської ради Петро Обухов.

"Ворог здійснив ракетну атаку по Одесі. Однією з цілей був інфраструктурний об'єкт. Ми нічого не забудемо і не пробачимо", - зазначив Обухов.

Що відбувається в Одесі зараз: хроніка війни в місті сьогодні

07:40 - Спікер Одеської ОДА Сергій Братчук просить не заважати працювати відповідним службам і дякує ППО і рятувальникам.

07:00 - Ворог атакував Одесу з повітря, в місті спалахнули пожежі. У місті сталося кілька вибухів.

Частина ракет збита ППО. У деяких районах зафіксовані пожежі.

В оперативному командуванні "Південь" рекомендують зачинити вікна і не заважати працювати відповідним службам.

06:33 - Повідомляється про вибухи в Одесі. Над містом - стовпи диму.

Російські окупанти вранці 3 квітня атакували Одесу / t.me/suspilneodesa

Вас також можуть зацікавити новини: