США передали Україні озброєння для контрнаступу на півдні / Міноборони

Адміністрація президента США Джо Байдена впродовж кількох місяців передавала Україні зброю для великого контрнаступу з метою звільнення південних регіонів від російських загарбників.

Про це пише СNN з посиланням на представника Білого дому.

Неназваний чиновник повідомив, що Україна просила у США зброю, призначену спеціально для контрнаступу на півдні. США виконали ці запити, зокрема щодо постачання додаткових боєприпасів, артилерії та Javelin. Постачання відбулося в межах кількох пакетів допомоги США за останні два місяці.

Відео дня

"Ці пакети були загальновідомі, але на той час не було відомо, що вони розроблені частково для забезпечення контрнаступу, який зараз триває", - пише видання.

Міністр оборони США Ллойд Остін і генерал Марк Міллі регулярно спілкувалися з українськими колегами, щоб визначити конкретну зброю для цілей на півдні.

Як повідомляв УНІАН, у командуванні ЗСУ 29 серпня повідомили, що у Херсонській області почався контрнаступ наших військовослужбовців. В українській армії закликали не поспішати із заявами щодо дій Захисників України на Херсонщині.

Того ж дня CNN повідомив, що на південному напрямку недалеко від окупованого Херсона бійці ЗСУ звільнили від російських загарбників чотири села.

Вас також можуть зацікавити новини: