Стало відомо, скільки кораблів РФ зараз у Чорному морі  / фото Міноборони РФ

У Чорному морі до дев’яти зросла кількість російських кораблів. Про це повідомляє прес-служба Сил оборони півдня України.

Зазначається, що цій зоні відповідальності ЗСУ російська армія зміцнює та облаштовує свої позиції. Триває підтягування резервів противника, який також веде спостереження за Силами оборони та тисне артилерійськими обстрілами й дроновими ударами, зокрема по населенню.   

Водночас Сили оборони утримують позиції на лівобережжі Дніпра та завдають вогневі ураження противнику.

Відео дня

"За минулу добу ворогу завдано наступних втрат: 27 окупантів, танк, два БМД, дві гармати, чотири одиниці автобронетехніки. Знищено ще один спостережний пункт", - йдеться у повідомленні.

За даними пресслужби, у Чорному морі зараз побільшало російських кораблів – до 9 одиниць, один корабель росіян чергує в Азовському морі, але ракетоносії заведені в пункти базування.

Також у Силах оборони повідомляють, що протягом доби противник завдав  авіаційний удар із застосуванням  крилатої ракети, ймовірно X-59 в напрямку Кривого Рогу.  Силами ППО ракету знищено.

"За минулу добу окупанти здійснили 11 обстрілів населених пунктів. Тільки по Херсону гатили шість разів, три рази - по Очакову, обстріляні  Антонівка та Понятівка. Внаслідок злочинних дій ворога загинув цивільний, 5 поранено. Пошкоджено чотири багатоповерхівки, адміністративна будівля, приватні будинки, лінію газопостачання, трансформаторну підстанцію та приватний автомобіль", - розповіли українські військові.

Йдеться, що ворог ще завдав ударів із застосуванням чотирьох FPV-дронів та скинув з БпЛА різних модифікацій 12 осколкових боєприпасів по населених пунктах Херсонщини.

За даними ВМС ЗСУ, 12 грудня у Середземному морі перебуває чотири ворожі кораблі, серед яких два носії крилатих ракет "Калібр", загальний залп до 16 ракет.

Нагадаємо, вночі 12 грудня під час ворожої атаки силами протиповітряної оборони знищено п’ять БпЛА типу Shahed-131/136:  два – на Одещині, по одному – у Миколаївській, Дніпропетровській та Кіровоградській областях. Внаслідок на Одещині пошкоджень зазнали адміністративні будівлі та технічні приміщення спортивної установи.

Як повідомляв УНІАН, 11 грудня. у Чорному морі перебувало три бойових кораблі ворожого флоту, в Азовському морі - один корабель. Російські ракетоносії були заведені у пункти базування.

Вас також можуть зацікавити новини: