фото metinvest.media

Оперативне командування "Південь" отримало метал для виготовлення мобільних автівок багі, які мають неабиякий попит на передовій завдяки своїй маневреності та легкості у маскуванні.

Метал для машин передала компанія Метінвест-СМЦ у межах мілітарної ініціативи "Сталевий Фронт" українського бізнесмена Ріната Ахметова, повідомили в прес-службі компанії.

Багі часто потрапляють у кадр на фронтових фото й відео, тому що вони компактні, швидкі, маневрені, мають високу прохідність і легко маскуються. Вони незамінні, коли треба вести розвідку, атакувати малими групами або робити швидкі рейди в тил ворога. Саме тому на передовій багі – хороша альтернатива звичному колісному транспорту. Але на озброєні українського війська багі не стоять:  їх виготовленням та постачанням займаються активісти, волонтери та представники окремих військових об’єднань. 

Відео дня

Нещодавно до Метінвест-СМЦ звернулися представники Оперативного командування "Південь": військові потребували комплектування для виробництва багі. За запитом оборонців компанія безплатно надала 3,8 тонни металопрокату – кутники, лист та труби. Цього вистачить, щоб зробити 10 фронтових  мініавтівок.

"Забезпечення малих бойових груп мобільною технікою – важлива складова для успішної діяльності наших військових у виконанні бойових завдань. Ми раді, що в межах "Сталевого Фронту" наша продукція допоможе наблизити перемогу", – зазначив генеральний директор Метінвест СМЦ Ігор Тонєв.

Ви теж можете допомогти захисникам України: якщо у вас є старі моделі автомобілів "Жигулі" 01-07, що не знаходяться у вжитку, ви можете передати їх ЗСУ. Напишіть представникам Оперативного командування "Південь" / Operational Command "South" в ФБ чи на пошту coll-centr_ok_pivden@post.mil.gov.ua, і спеціалісти зроблять із гаражного баласту справжніх чотириколісних воїнів. 

Як відомо, з 24 лютого 2022 року компанія "Метінвест" направила на допомогу країні понад 3,1 млрд грн, з яких понад 1,6 млрд грн – на потреби армії в рамках "Сталевого Фронту". Компанія передала захисникам понад 1,2 тисячі дронів: такої кількості безпілотників армії не постачає жоден приватний бізнес. Крім того, "Метінвест" передав бійцям майже 1 700 тепловізорів, 321 автомобіль та "швидкі", а для заправки машин надано понад 1,1 млн літрів пального.