Суми під атакою дронів / фото 126 окрема бригада територіальної оборони

У ніч на понеділок, 6 травня, у Сумах пролунав гучний вибух. Зараз на Сумщині існує небезпека застосування безпілотників росіянами.

Командування Повітряних сил Збройних сил України попередило про загрозу ще о 23:28. За кілька хвилин військові зафіксували рух дрону типу "Shahed" через Сумщину в південно-західному напрямку, а вже о 00:06 безпілотники рухалися в напрямку міста Суми.

О 00:10 Суспільне повідомило, що у Сумах чули звук вибуху, після чого частина міста залишилася без світла. Наразі загроза БПЛА також існує для Миколаївщини та Херсонщини. На Харківщині та Донеччині попереджали про пуски КАБ тактичною авіацією.

Відео дня

Інформація оновлюється...

Оновлено о 01:53: Відбій загрози дронів для Сумщини. Повітряну тривогу скасували у всіх областях.

Оновлено о 01:43: У Сумах через масовану атаку "шахедів" переводять на резервне живлення об'єкти критичної інфраструктури, повідомляє начальник міської військової адміністрації Олексій Дрозденко.

"Водопостачання та лікарні будуть забезпечені резервним живленням в повному обсязі. У місті розгортаються "пункти незламності", - додав він.

Оновлено о 00:59: У Сумах пролунав ще один вибух, повідомляє Суспільне.

Оновлено о 00:48: Повітряні сили закликають жителів Сум перебувати в укриттях.

Оновлено о 00:43: Окупанти завдали авіаційного удару по енергетичним об'єктам Сумщини, вже ведуться відновлювальні роботи, повідомляють в обласній військовій адміністрації. Наслідки атаки уточнюються.

Оновлено о 00:35: Проблеми зі світлом виникли не лише у Сумах, а й у Лебедині, Білопіллі та Охтирці, повідомляє Суспільне. У обласному центрі також частково відсутнє водопостачання.

Крім того, після опівночі зникло світло у частині районів Харкова.

Російські удари по Україні: останні новини

У неділю, 5 травня, російські окупаційні війська атакували Харків "шахедами", внаслідок атаки постраждали п'ятеро людей. Також повідомлялося про руйнування у житловому секторі.

Вже вдень росіяни вдарили по Шевченківському району міста керованими авіабомбами. Поранень зазнали 14 людей, було пошкоджено житлові будинки, автівки та офісні споруди.

Також вранці стало відомо про обстріл з реактивних систем залпового вогню "Смерч" Слов'янської ТЕС.

Вас також можуть зацікавити новини: