ЗСУ готуються до контрнаступу \ ВМС ЗСУ

У Росії з занепокоєнням відреагували на "витік" у соцмережі секретних документів США і НАТО про підготовку ЗСУ до контрнастувпу, що свідчить про збереження страху перед майбутньою українською операцією.

На це вказали аналітики Інституту вивчення війни (ISW) у свіжому звіті. "Незалежно від автентичності оприлюднених документів реакція російських воєнкорів на статтю в New York Times показує страх перед можливими українськими контрнаступами", - зауважили в Інституті.

Аналітики зазначили, що стаття NYT оголила велику знервованість в російському інфопросторі, а реакція на документи свідчить про те, що російські воєнкори все частіше переглядають свої спекуляції щодо потенційних українських контрнаступів, а також свою здатність прогнозувати операції ЗСУ". Також в ISW зауважили, що кілька російських воєнкорів заперечили достовірність документів і припустили, що вони є дезінформацією, вкинутою з метою заплутати російське військове командування.

Відео дня

В інституті також звернули увагу на повідомлення аналітика Bellingcat Аріка Толера про те, що ці документи з'явилися в інтернеті ще 4 березня, але  потрапили в провідні ЗМІ лише через місяць.

Витік секретної інформації про український контрнаступ

7 квітня видання NYT повідомило, що у Twitter і Telegram з'явилися секретні військові документи, які деталізують плани США і НАТО з підготовки ЗСУ до контрнаступу .

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк назвав "злиті" матеріали "фотошопом". При цьому американські посадовці на умовах анонімності повідомили, що за цим витоком стоять Росія або проросійські сили.

Вас також можуть зацікавити новини: