РФ не хоче припиняти окупацію Донбасу / Фото УНІАН

Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов заявляє, що Росія не демонструє великого бажання припиняти окупацію окремих районів Донецької і Луганської областей.

Про це він сказав журналістам, відповідаючи на питання кореспондента УНІАН щодо випадків порушення російською стороною режиму припинення вогню на лінії розмежування на Донбасі.

Читайте такожПовернути Крим може бути "легше", ніж окупований Донбас - Резніков

Відео дня

"Треба розуміти, що є російська сторона, яка не зовсім згодна з тією позицією, яку сьогодні займає Україна", - заявив Данілов.

При цьому, він сказав, що, за даними РНБО, кількість українців, що загинули на фронті, набагато менша у порівнянні з показниками минулого року. "Ми відстежуємо кожен постріл, кожні дії... Розуміємо те, що відбувається", - заявив Данілов.

"Але ми чітко усвідомлюємо, що у росіян великого бажання припиняти окупацію Донецької і Луганської областей немає. Вони постійно вигадують нам якісь нові умови. Єдине питання, що ми їм умов ніяких не ставимо, тому що це наша територія. Ми ж не ставимо умову проведіть плебісцит щодо незалежності Ічкерії, ще якихось територій...", - наголосив Данілов.

"Розумієте, вони постійно пхають свого носа, скажімо так, куди їм не треба", - заявив секретар РНБО.

Російська агресія: окупація Криму і війна на Донбасі

  • Росія в березні 2014 року після введення військ анексувала український Крим і почала дестабілізувати ситуацію на Донбасі.
  • Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон.
  • Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели ряд економічних санкцій.