Путін триматиметься за кожен плацдарм, зазначив Коваленко / фото REUTERS

Президент Росії Володимир Путін не готовий віддати Луганську область майже без бою, щоб утримати Південний плацдарм – Херсонську та Запорізьку області.

Впевненість у цьому висловив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

"Зараз на Донбаському плацдармі зосереджені підрозділи 1 і 2 АК, 2, 5, 8, 29, 36, 58, а так само 90 ТД, підрозділи 1 ТА, недоноски 3 АК та інший різношерстий набрід типу зеків ПВК "Вагнер"... Донбаський плацдарм одноразово, особливо після втечі з Харківської області, був насичений великим числом підрозділів РОВ. І мета їхня одна – утримання плацдарму за всяку ціну, у першу чергу у вигляді кількісної маси. Це схоже на готовність зливу? Ні", – вважає експерт.

Відео дня

На його думку, скоріше, це схоже на відчайдушну спробу утримати плацдарм.

"На Південному плацдармі ми можемо бачити концентрацію підрозділів 1 АК, 5, 8, 35, 36, 49 ОВА, 22 АК, а так само представників 3 АК. Тобто, тут, більш-менш система управління стабільна, але не на правому березі Херсонщини. Проте, відмінність від Донбаського плацдарму відчутна. Так само, відчувається і намір РФ сконцентрувати основний оборонний ресурс на Запорізькій локації, щоб не допустити прорив на Лівобережну Херсонщину і, раптово, південний напрямок Донеччини", – додав Коваленко.

Він упевнений, що Путін не буде "зливати" Луганську область: "Він буде триматися за кожен плацдарм як скажений кіт, що упився валер'янки, тримається за фіранки, від яких його намагаються відірвати".

Контрнаступ ЗСУ на півдні

Збройні сили України 29 серпня пішли в контрнаступ на півдні. У цей день українським бійцям вдалося прорвати першу лінію оборони росіян в Херсонській області.

Росіяни на вказаному напрямку почали тікати, вони відійшли зі своїх позицій у Херсонській області.

Пізніше стало відомо, що в різних напрямках на півдні ЗСУ просунулися на відстань від двох до кількох десятків кілометрів.