Контрнаступ ЗСУ може обрушити фронт / фото facebook.com/GeneralStaff.ua

Кремль випрошує негайне перемир'я і початок переговорів з Україною, оскільки розуміє, що далі ситуація для Росії буде тільки погіршуватися. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов, відповідаючи на запитання своїх глядачів у YouTube.

За його словами, зараз Путіну потрібно не допустити українського контрнаступу, в результаті якого росіяни втратять контроль над значними просторами окупованої території України. Також Кремль побоюється стратегічної поразки у війні в цілому.

"Путін хоче застовпити за собою територію. Путін вимагає перемир'я, щоб захистити ті завоювання, які у нього є на сьогоднішній день. Це вода в Крим, сухопутний коридор в Крим і Запорізька АЕС в якості трофея і для забезпечення захоплених територій електроенергією", – вважає Жданов.

При цьому експерт допускає, що Росія спробує виставити Заходу "рахунок" і зажадає від нього "репарацій", якщо їй вдасться закріпитися на захоплених українських територіях.

Український контрнаступ - що відомо

Раніше цього тижня міністр оборони Олексій Резніков озвучив строки контрнаступу України. За його словами, українська армія почне операцію зі звільнення територій у квітні-травні – щойно дозволить погода. Атакувати будуть за кількома напрямками.

При цьому міністр попереджає, що Україні все ще потрібна допоставка важкої бойової техніки, щоб контрнаступ ЗСУ міг стати успішним. 

Майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман, коментуючи очікуваний контрнаступ української армії, висловив думку, що Західні танки поїдуть південними степами. Завданням цієї операції стане вихід на узбережжя Азовського моря і "відрізання" Криму від Донбасу.

Вас також можуть зацікавити новини: