Ймовірно, ЗСУ підуть у контрнаступ на південному напрямку / фото t.me/V_Zelenskiy_official

Ветеран російсько-української війни, майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман вважає, що, ймовірно, українські військові підуть у контрнаступ на південному напрямку.

В інтерв'ю "Обозревателю" він пояснив, що під час контрнаступу на цьому напрямку можна вийти на узбережжя Азовського моря та "відрізати" Крим від материкової частини РФ.

Такого висновку щодо контрнаступу Гетьман дійшов з огляду на важку військову техніку, яку Україна отримує від союзників. Північ нашої країни - лісиста місцевість, там важко застосувати таку техніку, на Донбасі вона, на думку майора запасу, теж не дуже доречна.

Відео дня

"Вони (важка техніка й танки, - УНІАН.) більш доречні на відкритій місцевості, де можуть робити велике просування на повному ходу і доволі швидко", - каже Гетьман й припускає, що ця техніка призначена саме для південного напрямку, херсонських степів.

Він спрогнозував терміни контрнаступу ЗСУ: ймовірно, це станеться, коли підсохне ґрунт, - наприкінці весни-початку червня.

Розмови про контрнаступ ЗСУ

25 березня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна потребує більше боєприпасів для здійснення весняного контрнаступу. Наразі наші захисники не готові йти у контрнаступ.

Міністр оборони Олексій Резніков заявляє, що Україні потрібна важка техніка та підготовлені резерви у процесі підготовки до контрнаступу. За його словами, ЗСУ можуть піти в контрнаступ ближче до літа, це може відбутися на кількох напрямках.

Вас також можуть зацікавити новини: