Бійці ЗСУ під Бахмутом готові воюзвати до перемоги /фото ілюстративне Генштаб ЗСУ

Українські війська під Бахмутом розраховують воювати до кінця війни. Деякі з бійців кажуть, що у них не буде іншого вибору, окрім як воювати, поки війна не закінчиться, незважаючи на спроби уряду мобілізувати більше військ, щоб замінити тих, хто довгий час служить на фронті. Про це пише Reuters.

Видання нагадує, що законопроект, спрямований на поповнення виснажених ЗСУ, "зупинився" у парламенті, але одна із запропонованих змін передбачає забезпечення можливості звільнення солдатів, які воювали протягом трьох років. При цьому президент Володимир Зеленський заявив, що військові пропонують мобілізувати на війну ще 450-500 тисяч українців.

Як зазначає автор матеріалу, родини деяких військовослужбовців, які перебувають на тривалій ротації, закликали Зеленського вирішити це питання, але члени підрозділу безпілотників, які воюють поблизу зруйнованого міста Бахмут, вважають такі надії нереальними.

Відео дня

"Тридцять шість місяців — це величезний шматок життя, але що ви можете зробити? Ви повинні боротися з ворогом", — сказав 51-річний оператор безпілотника на позивний "Мак".

Боєць 92-ї окремої десантно-штурмової бригади зазначив, що не може уявити собі демобілізуватись і жити цивільним життям, поки триває війна.

"Я залишуся, поки ми не переможемо", - каже військовий.

У свою чергу командир батальйону Юрій Федоренко заявив, що потрібне більше військ, щоб дозволити, зокрема, штурмовим частинам відійти на позиції, розташовані далі від фронту, щоб відновитися та замінити їх новими підрозділами. Але він теж ставить під сумнів ідею звільнення через три роки.

"Давайте не будемо обманювати один одного, цього не станеться. Якщо ми відпустимо цих людей, досвідчених офіцерів, сержантів, солдатів, людей, здатних виконувати бойові завдання, ... то воювати буде нікому", - підкреслив він.

Війна в Україні - останні новини

У понеділок, 5 лютого, РФ вдарила з артилерії по центру Херсона. В результаті атаки загинули четверо людей. Ще одного пораненого чоловіка госпіталізовано.

Вас також можуть зацікавити новини:

Мінус понад півсотні окупантів: на одному з напрямків ворогу завдано значних втрат

Командири РФ не дозволяють окупантам застосовувати бронетехніку під час штурмів, - Гуменюк

Бої у Кринках: американські аналітики розповіли, що там зараз відбувається