Військовий "Валдье Хан" різко висловився про здатність спецназу США воювати в місцевості під Роботиним / Колаж УНІАН, фото novynarnia, фото ua.depositphotos.com

Військовий Костянтин Ульянов з позивним "Валдье Хан" розповів про свій досвід роботи бойовим інструктором та участь у курсах підготовки натівського спецназу. Під час останніх він зробив висновок: якби бійці США опинилися на місці українців під Роботиним, то їм була б дупа. 

Про це "Вальде Хан" сказав в інтерв'ю Novynarnia. Він пояснив, що американці за фахом дуже круто підготовлені, але не для війни в Україні, як уточнив військовий: 

"Американці багато років готувалися до іншого типу війни. Ось зараз я був на курсі підготовки натівського спецназу. Офігенні чуваки! За своїм фахом дуже круто підготовлені. Але… На нашій війні вони могли б реалізуватися хіба що в сумських лісах. А під Роботиним їм була б дупа. Тому що вони під інше заточені". 

Відео дня

Він пояснив, що не всі навички, які здобувають бійці на закордонних навчаннях, можуть знадобитися в українсько-російській війні. "Але все одно ці навчання корисні", - акцентував "Вальде Хан". 

Водночас він розповів про складнощі роботи інструктора. В його випадку, хоча цей внесок важливий для спільної перемоги над ворогом, не завжди це відчувається. Сенс у діях є, коли бачиш, що твої учні несуть ті навички, якими ти їх навчив, пояснив військовий. "А коли ти не відчуваєш сенсу у своїх діях, то інструкторство - це дуже важко", - сказав ветеран АТО.

Свого часу командир "Вальде Хана" попросив його побудувати найкращий підрозділ "натівського" зразка, тому Ульянов став інструктором, але, як каже він сам: "Ми насправді хочемо бути не інструкторами, а виконувати пряму дію".

Село Роботине зняли з дрона

У травні 2024 року українські військові змогли зняти на дрон відео щодо стану села Роботине. Росія перетворила цю місцевість на купу руїн. Ролик зняли бійці 3-ї бригади оперативного призначення "Спартан".

Як зауважили українські аналітики, кадри щодо Роботиного - яскрава ілюстрація тактики війни Росії проти України, коли все навколо всіяно мертвими тілами ворогів.

Вас також можуть зацікавити новини: