Росіяни втрачають південь України, зазначив Коваленко / фото ua.depositphotos.com

Російські окупанти у ніч проти 5 липня все ж зроблять спробу зімітувати удар по Запорізькій АЕС, відчуваючи, що вони втрачають південь України.

"Сили оборони України фактично завершили дуже складну частину наступу, а саме - прорив смуги забезпечення. При цьому, ресурсу стримувати основні ударні групи української армії в основній лінії у російських окупаційних військ вже немає. Вони його практично вичерпали", - зазначив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

За його словами, у росіян залишається класичний шантаж ядерною загрозою:

Відео дня

"Погрожувати світу тим, що вони настільки божевільні, що готові підірвати ЗАЕС, щоб південь не дістався нікому. Це примус до зупинки наступу СОУ. Або ви зупиняєтеся, або ми підриваємо ЗАЕС. Але є нюанс. Зупинятися ніхто не буде. А наслідки такого шантажу, нехай навіть на рівні імітації, без глобальної катастрофи, для росіян можуть бути вельми несподіваними і вельми неприємними. Чи готові вони до рулетки з п'ятьма патронами у барабані? Ця ніч покаже".

Підвищена загроза теракту на ЗАЕС - що повідомлялося

Нагадаємо, Генштаб ЗСУ офіційно попередив про можливу підготовку провокацій росіянами на території Запорізької АЕС найближчим часом:

"На зовнішній покрівлі третього і четвертого енергоблоків ЗАЕС були розміщені сторонні предмети, схожі на вибухові пристрої. Їх підрив не повинен пошкодити енергоблоки, але може створити картинку обстрілів з боку України".

ЗСУ не порушують норм міжнародного гуманітарного права, відстежують і контролюють ситуацію і готові діяти за будь-яких умов.