Робот Boston Dynamics / Фото REUTERS

Військовий експерт Олег Жданов відповів на питання, чи використовують ЗСУ на війні з Росією роботи, такі як відомі "собаки" Boston Dynamics. Він прогнозує війну роботів у майбутньому.

За його словами, ідея їхнього використання зі зброєю хороша, але на сьогоднішній день немає даних про застосування таких роботів на полі бою в Україні.

"Це концепція нової війни або нова концепція війни - війна роботів, війна майбутнього... Цілком можливо, що вони (США) для себе це зроблять, але на сьогоднішній день таких даних, щоб Boston Dynamics використовувала наше поле бою в якості полігону для випробування своїх собак, таких даних у відкритих, у всякому разі, джерелах не спостерігається. Хоча ідея хороша". - заявив Жданов.

Відео дня

За його словами, США вже використовує таких роботів для охорони військової бази у районі розміщення золотосховищ. Жданов вважає, що війна з використанням роботів може стати реальністю у найближче десятиліття:

"Арт-системи - повний автомат заряджання, танки - повний автомат заряджання, розглядається концепції з безлюдною вежею. Ось ці ось роботи, колісні платформи, безпілотники - це що ж теж роботи, тільки літаючі роботи, і скрізь оператори сидять десь осторонь, спостерігають і управляють цими роботами".

Роботи Boston Dynamics

Boston Dynamics - інженерна компанія, що спеціалізується у робототехніці.

Компанія відома розробкою чотириногого робота BigDog для військових цілей.

BigDog - чотириногий робот, створений у 2005 році. BigDog здатний переносити до 150 кг вантажу зі швидкістю до 6,4 км/год і долати ухил до 35 градусів.