ЗСУ готуються до контрнаступу / фото УНІАН

У ГУР заінтригували фото підготовки бойових плавців, також стало відомо про допомогу від США у вигляді 80 човнів. Тож у військового експерта Владислава Селезньова запитали, чи може Україна використати ці засоби у якихось морських операціях.

Експерт в ефірі 1+1 наголосив, що він не має права розголошувати інсайдерську інформацію, та все ж він сказав, що ЗСУ готують "сюрпризи" для російських окупантів. 

"Те, що українська армія готується й готує дуже неприємні сюрпризи для ворога, це очевидно. Коли керівник розвідки Кирило Буданов говорить, що на нас чекають буремні події у проміжку часу між серединою квітня та кінцем травня, це очевидно", - каже Селезньов. 

Та в який спосіб, де саме, якими силами це буде відбуватися, - це державна таємниця. Наразі українська армія перебуває на завершальному етапі підготовки до контрнаступу. 

"Я думаю, що все буде добре для нас і надто погано для путінських вояків. В. тому числі й у контексті поставок швидкісних катерів, й активної діяльності розвідувальних структур на території тимчасово окупованого Криму, у тому числі в діяльності партизанів", - додав військовий експерт.

Розмови про український контрнаступ

Раніше в Міноборони озвучили терміни контрнаступу України. Повідомлялося, українська армія почне операцію зі звільнення територій у квітні-травні. Атакуватимуть за кількома напрямками.

Майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман, коментуючи очікуваний контрнаступ української армії, висловив думку, що західні танки поїдуть південними степами. 

Президент України Зеленський заявляв, що наразі країна очікує поставок озброєння та боєприпасів, щоб розпочати контрнаступ.

Вас також можуть зацікавити новини: