На заводі в замкнутому циклі виготовляють кулі та гільзи до пістолетів МВС / фото Arsen Avakov

На вінницькому заводі "Форт", який входить до сфери управління Міністерства внутрішніх справ, запущена лінія, на якій по замкнутому циклу виготовляються кулі і гільзи для патронів калібрів 9х18мм (Makarov) і 9х19мм (Luger).

Читайте такожВ Україні виготовили високоточний снаряд для артилерії

Як повідомляє департамент комунікації МВС України, сьогодні міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відвідав підприємство та ознайомився з роботою нової виробничої лінії.

Відео дня
З часом Україна зможе почати експорт патронів / фото Arsen Avakov

"На державному казенному підприємстві "Форт", яке входить до сфери управління МВС, ми запустили лінію повного циклу виробництва патронів для пістолетів калібрів 9х18мм і 9х19мм. Це пістолети для поліцейських, нацгвардійців, прикордонників, тобто для всіх підрозділів системи МВС. Із запуском цієї лінії будуть повністю задоволені потреби наших органів МВС в цьому виді боєприпасів та додатково зможемо передавати іншим органам чи навіть експортувати", - сказав Аваков.

Запуск нової виробничої лінії стало можливим після виділення за підтримки уряду та Мінекономрозвитку майже 69 мільйонів гривень, за які було придбано обладнання різних світових виробників (США, Чехія, Польща Туреччина).

Лінія дозволяє виробляти до 14 мільйонів патронів в рік / фото Arsen Avakov

На сьогоднішній день ці виробничі лінії можуть виробляти стрілецькі боєприпаси зазначених калібрів для пістолетів у двозмінному режимі загальною кількістю 14 мільйонів штук на рік.

Аваков також додав, що з часом на підприємстві "Форт" буде встановлено лінію з  виробництва боєприпасів для стрілецької автоматичної зброї в калібрах від 5,45 мм до 14,5 мм

Довідка. До цього єдиним виробником боєприпасів в Україні для стрілецької зброї був Луганський патронний завод, який залишився на окупованій території Луганської області.