Корабель ошвартувався біля причалу морського вокзалу порту / фото: Думская

Сьогодні до Одеси прибув британський розвідувальний корабель HMS Echo.

Як передає кореспондент УНІАН, вранці 6 травня у гавань Одеського морського порту зайшов розвідувальний корабель HMS Echo (H87) британського Королівського військово-морського флоту.

Читайте такожВ Україні стартував проект Sanctions2020 заради спільних дій проти російської агресії

Корабель НАТО ошвартувався біля одного з причалів морського вокзалу порту.

Передбачається, що в Одесі HMS Echo пробуде три дні. Також заплановано спільні навчання з українськими ВМС ЗСУ у відкритому морі.

Як повідомляв УНІАН, HMS Echo став першим кораблем НАТО, який зайшов в Одесу після захоплення українських військових моряків у полон РФ у Керченській протоці в листопаді 2018 року. Візит відбувся 19 грудня 2018 року.

Головне призначення HMS Echo (H87) - проведення дослідницьких гідрографічних або геодезичних операцій (зокрема в інтересах підводного флоту) і підтримка амфібійних операцій. Також можливе використання його як корабля управління, протимінного застосування, пошуку та ідентифікації підводних об'єктів.

Корабель прийнято на озброєння в березні 2003 року. Його довжина становить 91 метр, ширина - 17 метрів, осадка - 5,5 метра, водотоннажність - близько 4 тис. тонн, швидкість - 15 вузлів.

Для екіпажу в складі 72 осіб створено підвищені умови комфорту. Всі моряки проживають у двомісних каютах, крім командира і його помічника, у яких окремі каюти. Для виконання поставлених завдань HMS Echo оснащений найсучаснішими системами збору даних, зокрема й сканерами бокового огляду, багатопроменевим ехолотом, обладнанням для досліджень проб води та ґрунту тощо.

Озброєння корабля складається з трьох шестиствольних 7,62-мм кулеметів M134 Minigun, двох 20-мм зенітних скорострільних гармат «Ерлікон» і чотирьох великокаліберних кулеметів.