Великобританія зробила успіхи у створенні енергосистеми для лазерів / defensenews.com

Британська компанія Rolls-Royce розкрила інформацію про гібридну енергетичну установку для лазерної зброї.

Читайте такожNASA готується випробувати нову систему зв'язку, що працює в рентгенівському діапазоні

Як повідомляє DefenseNews, розробка системи близько 10 років велася в підрозділі компанії LibertyWorks, де ведуться високотехнологічні розробки. У компанії журналістам повідомили, що система вже пройшла тестування.

Відео дня

Технологія являє собою систему живлення і термічного регулювання, здатну забезпечити енергією лазерну установку потужністю 100 кіловат.

Установка використовує добре відомий турбінний двигун M250, який використовувався, зокрема, у вертольоті OH-58D Kiowa Warrior. Система здатна генерувати приблизно 300 кіловат електроенергії.

При цьому, двигун і генератор поєднані з акумуляторною батареєю, яка може заряджатися від них. Завдяки батареї двигун не має працювати постійно. Оператор може використовувати енергію батареї для запуску системи, а потім перемкнутися на двигун.

За задумом розробників, компактну енергоустановку можна буде монтувати на одне транспортне шасі з самої лазерною системою.

Раніше повідомлялося, що американці збили лазером ракети, запущені в повітрі. Випробування провели на території Нью-Мексико в квітні цього року.