Військовослужбовці проявили високу психологічну стійкість та фізичну витривалість / фото: Генштаб ЗСУ/Facebook

На Миколаївщині мотопіхотна бригада Оперативне командування "Південь" Сухопутні війська ЗС України взяла участь у батальйонних тактичних навчаннях.

Про це повідомляє прес-служба Генштабу ЗСУ у Facebook.

«Метою навчань було вдосконалення практичних навичок командира і штабу батальйону в прийнятті рішення на обстановку, що склалася, управління підпорядкованими підрозділами та вогнем у реальних умовах обстановки; перевірка злагодженості підрозділів; удосконалення практичних навичок особового складу підрозділів під час ведення оборонного бою», - йдеться у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожЗСУ розпочали масштабні навчання артилерії (фото)

Зазначається, що завдяки бойовому досвіду, отриманому в районі проведення ООС, знанню специфіки управління бойовими діями в реальних умовах, особовий склад бригади продемонстрував ініціативність, самостійність та наполегливість при виконанні завдань.

Протягом трьох етапів навчань військовослужбовці проявили високу психологічну стійкість та фізичну витривалість.

«Наскільки командир спроможний організувати будь-який захід, а особливо елемент організації бою, таким і буде подальший успіх його підрозділу. До прикладу, питання організації взаємодії між підрозділами попередньо відпрацьовувались на макетах місцевості. Біля імпровізованого поля бою розмова офіцерів батальйонної ланки проходила у форматі», - зазначив заступник командира окремої мотопіхотної бригади підполковник Дмитро.

Як повідомляв УНІАН, українські військовослужбовці провели планові навчання з відбиття морського десанту противника на узбережжі Азовського моря.