Нову лазерну установку планується монтувати на бронемашини JLTV / фото flickr.com/rdecom

Корпус морської піхоти США приступив до випробувань мобільних бойових лазерних установок CLaWS (Laser Compact Weapons System, компактна бойова лазерна система), які в перспективі планується використовувати для захисту військових баз від безпілотних літальних апаратів супротивника.

Як пише N+1 з посиланням на Task & Purpose, військові вже провели підготовку кількох підрозділів для роботи з лазером.

Читайте такожNational Interest: Армія США почне випробовувати гіперзвукову зброю наступного року

Відео дня

Основною перевагою лазерної зброї військові вважають "необмежений" боєзапас - випромінююча установка може стріляти до тих пір, поки не перестане отримувати енергію від джерела живлення. Крім того, вважається, що бойові лазери можуть забезпечувати простий та водночас надійний захист військових баз і патрулів.

Як уточнює Breaking Defense, бойовий лазер для Морської піхоти США з 2017 року розробляє американський концерн Boeing. Лазерна установка створюється в трьох версіях потужністю 2, 5 і 10 кіловат. Яка з них в даний час проходить випробування, не уточнюється.

Після завершення перевірок військові мають намір взяти CLaWS на озброєння. Нову установку планується монтувати на бронемашини JLTV.

Нагадаємо, раніше військові ВПС США збили лазером ракети, запущені в повітрі. Випробування провели на території Нью-Мексико в квітні цього року.