За всю історію нашої держави судно типу JHSV прибуває вперше / фото facebook.com/navy.mil.gov.ua

Сьогодні до Одеси для участі в українсько-американських військових навчаннях «Сі Бриз-2019» вперше прибуло судно забезпечення США USNS «Yuma».

Як повідомили УНІАН у прес-центрі Військово-морських сил Збройних сил України, метою візиту є логістичне забезпечення навчань.

Читайте такожМорпіхи США почали випробовувати мобільні бойові лазери

Відео дня

«За всю історію нашої держави судно типу JHSV прибуває вперше, але в акваторію Чорного моря це вже другий візит корабля такого типу. Перший відбувся в серпні 2018 року, тоді USNS «Carson City» (T-EPF-7) прибув до Румунії для участі в навчаннях», - уточнили в прес-центрі.

Зараз судно пришвартовано до одного з причалів Одеського морського торгового порту, де відбувається його розвантаження.

Як повідомляв УНІАН, в Одесі 1 липня почнуться українсько-американські військові навчання Sea Breeze-2019. За легендою навчань, ворожі елементи спробують заблокувати вихід до моря з річки Дунай. Корабельно-катерний склад Морської охорони отримає завдання забезпечити супровід транспортних цивільних суден через гирло Дунаю до Чорного моря.

Сьогодні, 29 червня, в ВМС США повідомили, що ракетний есмінець США «Carney» почав перехід протоки Дарданелли на шляху до Чорного моря в рамках навчань Sea Breeze-2019.

Довідка УНІАН. Судна типу JHSV є багатоцільовими, призначені для роботи в мілководних портах і фарватерах. Можуть здійснювати гуманітарні місії, перекидання військ, вантажів та військової техніки. Здатні розміщувати на своєму борту піхотний батальйон або інші підрозділи середнього розміру зі штатною технікою, включаючи танки M-1 Abrams. Водотоннажність судна - 1515 тонн, довжина - 103 м, ширина - 28,5 м, швидкість - 43 вузли, дальність плавання - 1200 миль. Чисельність екіпажу становить 41 особа (в мирний час - 22).