США виділили гроші на розробку гіперзвукової зброї / defence-blog.com

Підрозділ Lockheed Martin отримав контракт від Агенції протиракетної оборони США на розробку і подальше вдосконалення системи оборони від гіперзвукових ракет. Згідно з даними, опублікованими на сайті державних закупок США, нова система буде називатися «Valkyrie Interceptor Terminal Hypersonic Defense».

Як повідомляє Defense Blog, робота над системою повинна тривати з третього вересня 2019-го до 2 травня 2020 року. Процес розробки компанія Lockheed Martin повинна провести в місті Гарн-Прері, штат Техас.

Читайте такожУ США випробували новітній гіперзвуковий двигун

Відео дня

Засекречена програма Valkyrie під контролем Агенції протиракетної оборони США. Вона покриває розробку озброєння нового покоління, яке зможе перехоплювати й знищувати гіперзвукові загрози. Зокрема, ця нова американська зброя буде націлена на стримування Росії й Китаю. Адже ці країни в Національній оборонній стратегії США вказані як найбільші загрози.

Defense Blog нагадує, що у статті для New York Times колишній чиновник Білого дому, який працював у часи Барака Обами, назвав гіперзвукові ракети ідеальною зброєю для удару з метою «обезголовлення», тобто знищення військового і політичного керівництва країни. Ворожі гіперзвукові ракети потенційно можуть бути націлені на позиції балістичних ракет США з ядерними боєголовками, на американські бомбардувальники й інші авіабази. Крім того, їхніми цілями можуть стати військові штаб-квартири чи ключові морські й наземні військові радари.

Читайте такожГіперзвукові ракети подвійного призначення загрожують безпеці світу - аналітики

Система Valkyrie повинна буде мінімізувати потенційні загрози від гіперзвукових ракет, які здатні маневрувати. Аналогічні замовлення отримали також компанії Boeing І Raytheon. Система першої з них повинна називатися Hypervelocity Interceptor (HYVINT) Concept for Hypersonic Weapons. На її створення компанія отримала 4,35 мільйона доларів. Raytheon буде розробляти систему для боротьби з гіперзвуковими ракетами під назвою SM3-HAWK. На це компанія теж отримала від уряду США 4,44 мільйона доларів.