Йдеться про закупівлю зразків озброєння і військової техніки не тільки іноземного виробництва / фото «Укроборонпром»

Перший заступник начальника Генштабу ЗСУ Сергій Корнійчук назвав пріоритетним для Збройних сил України у наступному році зміцнення ракетних військ, модернізацію літаків, закупівлю станцій контрбатарейної боротьби та нових зразків бронетехніки.

Читайте такожВ Україні створять цивільну версію броньовика "Новатор"

Про це Корнійчук повідомив в інтерв'ю АрміяInform. Відповідаючи на запитання щодо пріоритетів ЗСУ в розробці, модернізації і закупівлі озброєння та військової техніки на 2020 рік, Корнійчук сказав: «Серед головних пріоритетів — зміцнення ракетних військ (закупівля модернізованих і нових ракетних комплексів), модернізація літаків, закупівля станцій контрбатарейної боротьби, артсистем, нових зразків озброєння та бронетехніки, окремих видів боєприпасів тощо».

Відео дня

За його словами, зокрема йдеться про закупівлю зразків озброєння та військової техніки не лише іноземного виробництва, але й у вітчизняного виробника.

«Якщо ж підприємства нашої «оборонки» не можуть запропонувати війську необхідне озброєння та військову техніку з певними характеристиками, тоді доведеться йти на іноземні ринки ОВТ», - додав Корнійчук.