6-річні санкції продовжені до 28 лютого 2021 року / фото УНІАН

Рада Європейського союзу оголосила 17 лютого, що ЄС продовжив ще на один рік ембарго на постачання зброї Білорусі та санкції щодо чотирьох громадян цієї країни.

У заяві Ради ЄС йдеться, що 16-річні санкції були продовжені до 28 лютого 2021 року, пише Радіо Свобода.

Читайте такожРосія хотіла розмістити в Білорусі свою авіабазу в обмін на винищувачі Су-30СМ

Відео дня

«Ці заходи включають ембарго на зброю і техніку, що може бути використана для внутрішніх репресій, та заморожування активів і заборону на подорожі для чотирьох осіб у зв’язку із нез’ясованим зникненням двох опозиційних політиків, одного бізнесмена та одного журналіста у 1999 та 2000 роках», – йдеться у заяві.

Цей крок, зокрема, був схвалений послами ЄС 12 лютого.

Санкції проти Білорусі були запроваджені в 2004 році через зникнення опозиційних політиків Юрія Захаренка та Віктора Гончара, бізнесмена Анатолія Красовського і журналіста Дмитра Завадського.

У 2011 році ЄС запровадив додаткові санкції проти громадян Білорусі, причетних до насильницьких дій в грудні 2010 року проти демонстрантів в Мінську, які протестували проти офіційних результатів переобрання президента Олександра Лукашенка. 15 лютого 2016 року Рада ЄС ухвалила рішення скасувати обмежувальні заходи щодо 170 осіб і чотирьох компаній, зберігаючи при цьому ембарго на постачання зброї і санкції проти чотирьох осіб у цьому зв’язку.