Легко дотягнеться до Москви: в Україні успішно застосували власний далекобійний БПЛА / фото Укроборонпром

В державному концерні "Укроборонпром" заявили про успішне застосування безпілотного літального апарату українського виробництва з дальністю ураження 1000 кілометрів

У вівторок, 20 червня, речниця "Укроборонпрому" Наталія Сад у Facebook опублікувала світлину з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним, командувачем Повітряних сил Миколою Олещуком та директором концерну Юрієм Гусєвим.

"Після успішного застосування нашого безпілотника на 1000 км", – йдеться у підписі до світлини.

Відео дня
В Україні успішно застосували власний далекобійний БПЛА / фото Наталка Сад

Деталі щодо застосування нового безпілотника, яким можна було б дотягнутися з Києва до Москви (відстань між столицями – близько 750 кілометрів), поки не розкривають.

Нагадаємо, у жовтні 2022 року в "Укроборонпромі" повідомляли, що завершують розробку ударних БПЛА з дальністю на 1000 кілометрів та вагою бойової частини 75 кг. У грудні стало відомо, що концерн "Укроборонпром" переходить до фінальної стадії випробувань нового БПЛА.

Виробництво БПЛА в Україні - що треба знати

В серпні минулого року Україна розробила власну програму розвитку безпілотних систем для Сил безпеки та оборони нашої держави. В рамках програми мало бути посилено партнерство з приватними розробниками БПЛА. Мета – швидке та безпечного виробництва безпілотників для війська.

В січні стало відомо, що МО розпочинає масштабні закупівлі безпілотників українського виробництва.

У лютому міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що за 8 місяців повномасштабної війни Росії проти України до експлуатації допустили більше БПЛА, ніж за останні 5 років. 

20 червня президент Володимир Зеленський підписав законопроекти про скасування ПДВ та ввізного мита на деталі для дронів, що значно полегшить життя українським виробникам БПЛА.

Вас також можуть зацікавити новини: