Стало відомо, за який час ракета "Циркон" може долетіти з Криму до Києва / скріншот

Під час удару по Києву 25 березня російські окупаційні війська могли застосувати ракету "Циркон". Вона може долітати з окупованого Криму до столиці за лічені хвилини, заявив директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих.

"Аналізуючи атаку на Київ сьогодні та 7 лютого ракетами "Циркон", варто зауважити, що цей тип ракет дуже небезпечний, оскільки, вони мають дуже високу швидкість. Сьогодні ці ракети запускались з окупованого Криму і час підльоту вимірюється у хвилинах. Тобто, якщо запускати ці ракети з Криму, то до Києва вони долітають за 7-10 хвилин", – наголосив він в ефірі телеканалу "Еспресо".

За словами експерта, на відміну від "Кинджалів", пуски цих ракет не можна спрогнозувати завчасно. Водночас він додав, що часто ворог бити "Цирконами" не може.

Відео дня

"Ракета "Циркон" має меншу вагу бойової частини, ніж "Кинджал". Щонайменше вдвічі. За попередніми оцінками вага бойової частини "Циркону" становить від 200 до 300 кг. Втім, варто наголосити, що подібні удари не можуть бути частими на цьому етапі війни. Оскільки наразі ці ракети навряд чи пішли в серійне виробництво. Зараз росіяни виробляють ці ракети в експериментальному виді", – констатував Валерій Рябих.

Удар по Києву 25 березня

Вранці 25 березня російські загарбники атакували українську столицю. Судячи з усього, по Києву випустили ракети "Циркон". 

Серія вибухів у місті пролунала невдовзі після оголошення тривоги. Пізніше стало відомо, що система ППО збила дві балістичні ракети. В одному з районів є руйнування.

О 18:50 у МВС повідомили, що аварійно-рятувальні роботи в столиці завершені. Внаслідок російської атаки постраджали 10 осіб. Загиблих, на щастя, немає. 

Вас також можуть зацікавити новини: