Експерт пояснив, які МіГи будуть корисними для ЗСУ / фото Командування Повітряних Сил ЗСУ

Обіцяні Україні МіГи можуть бути корисними у боротьбі з російськими окупантами. Для цього літаки повинні отримати відповідну комплектацію.

"МіГ-29, в цьому відношенні, за своїми тактико-технічними характеристиками досить "свіжий" літак. На ньому можна творити чудеса, особливо з нашими льотчиками. Але найважливіше - це його рівень модернізації", - розповів авіаційний експерт Костянтин Криволап у коментарі РБК-Україна

За його словами, літаки, які у Польщі та Словаччині, модернізовані по-різному, якщо Україна отримає МіГи з сучасними радарами та необхідною для снарядів підвіскою, то в українських льотчиків з'явиться певна перевага.

Відео дня

"МіГ-29 для нас з хорошою комплектацією, з хорошим радаром і з підвіскою для правильних ракет - це корисна річ. Він ще може досить віддалено від лінії зіткнення запускати JDAM та боєприпаси, що планують, які будуть вражати тили та безпосередньо зону зіткнення", - пояснив експерт.

Винищувачі МіГ для України - що відомо

16 березня президент Польщі Андрій Дуда заявив, що Варшава передасть Києву чотири літаки МіГ-29. А вже наступного дня Словаччина пообіцяла передати Україні 13 винищувачів МіГ-29.

У свою чергу речник Повітряних сил ЗСУ полковник Юрій Гнат зазначив, що радянські винищувачі допоможуть посилити оборону України, але не зможуть забезпечити безпеку від повітряного терору Росії.

Вас також можуть зацікавити новини: