Петро Черник пояснив, чому росіяни перейшли на дефіцитні ракети / колаж УНІАН, фото wikipedia.org, кадр з відео

Нещодавно росіяни обстріляли Україну новітніми ракетами Х-69. Це може означати, що Росія не здатна виробляти в достатній кількості простіші ракети і змушена витрачати дефіцитні новинки, заявив в ефірі телемарафону ввійськовий експерт, полковник запасу Збройних сил України Петро Черник.

Аналітик зауважив, що Х-69 - це "серйозна зброя", яку не варто недооцінювати.

"До 400 кг вибухівки – це дуже багато. Заточена вона під найновіший авіційний комплекс росіян СУ-57. У росіян всього 11 таких машин у строю. Тому говорити про масованість цієї ракети не коректно. Якщо вони таку найновітнішу, найсучаснішу ракету застосували, то це означає, що виробляти в достатній кількості більш прості системи вони не можуть", - сказав Черник.

Відео дня

За його словами, ніякої принципово нової і при цьому ефективної зброї росіня створити сьогодні не можуть. Черник переконаний, що сьогодні країна-агресор може лише вдосконалювати старі радянські розробки. 

Росіяни застосували ракету Х-69: що відомо

Як повідомляв УНІАН, 11 квітня видання Defense Express із посиланням на власні джерела повідомило, що російські окупанти застосували свої нові крилаті ракети Х-69, які дозволили їм повністю знищити найпотужнішу електростанцію Київщини - Трипільську ТЕС.

Коментуючи можливість застосування ракети Х-69 для удару по Трипільській ТЕС, речник командування Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш зазначив, що ще встановлюється, яка саме була ракета, який саме був її тип. 

За його словами, Х-69 є покращеною версією ракети Х-59. Попередньо, Росія вже застосовувала подібні ракети раніше. Це свіжі ракети, деталі яких виготовлені в 2023 році. Щодо того, наскільки швидко ворог зможе продукувати ці нові ракети зазначив, що це залежить від того, наскільки швидко йому буде вдаватися роздобути важливі деталі для ракет - чіпи, мікросхеми тощо.

Вас також можуть зацікавити новини: