Україна отримає від Франції ще шість САУ Caesar / фото ua.depositphotos.com

У найближчі тижні влада Франції планує передати Україні ще шість САУ Caesar.

Як заявив Міністр оборони Франції Себастьян Лекарню в ефірі LCI, це озброєння, яке президент Франції Еммануель Макрон обіцяв передати Україні в рамках військової допомоги.

"Ми доставимо їх у найближчі тижні. Поки що ми поставили інші види артилерії попереднього покоління-гаубиці TRF1", – сказав Лекорню.

Відео дня

Французький міністр наголосив, що Париж виконає свою обіцянку, відправити Україні 24 гаубиць Caesar. Він також зазначив, що військова допомога Україні не робить Францію учасником війни.

Війна в Україні: допомога Франції

16 жовтня 2022 року Міністр оборони Франції Себастьян Лекорню заявив, що його країна надасть Україні системи протиповітряної оборони та розширить програму навчання українських військових. У військових частинах Франції для проходження бойової підготовки обіцяли розмістити близько двох тисяч військових з України.

На початку жовтня повідомлялося про те, що Франція має намір передати Україні двадцять 12,5-тонних бронеавтомобілів Bastion. Зазначалося, що контракт між компанією Arquus, що входить до групи Volvo, і Міністерством оборони Франції знаходиться на завершальній стадії.

Крім того, раніше влада Франції збиралася скасувати поставку частини замовлених Данією самохідних артилерійських установок (САУ) Caesar, щоб віддати їх Україні.

Вас також можуть зацікавити новини: