Скільки Leopard 1 отримала Україна / скриншот

Незважаючи на затримки з поставками, західні країни вже передали Києву до 100 танків Leopard 1, а до кінця року їх кількість збільшиться ще на кільках десятків одиниць. Про це повідомляє німецьке економічне видання Wirtschaftswoche

Свої висновки журналісти зробили на основі запитів до міністерств і оборонної промисловості. 

Так, у німецькій компанії Flensburger Fahrzeugbau, яка відповідає за відновлення та модернізацію законсервованих машин, заявили, що Україні передали більше половини Leopard 1. Тобто фактично мова йде про близько 60 зі 110 танків.

Відео дня

У свою чергу, у міністерстві оборони Данії заявили про передачу ще 30 таких машин. З урахуванням цього сумарна кількість танків Leopard 1, які отримала Україна, складає близько 90 одиниць. До кінця року їх кількість може збільшитись до 135.

Leopard 1 – довідка 

Leopard 1 є основним бойовим танком (ОБТ), який розробили у 60-ті та виготовляли до 1984-го. 

Танк виконали за класичним компонуванням, з розміщенням моторно-трансмісійного відділення в кормовій, відділення управління – у передній та бойового відділення – у середній частині ОБТ. До складу екіпажу Leopard 1 входять чотири особи: механік-водій, командир, навідник і заряджаючий. 

Основним озброєнням танка виступає 105-мм гармата L7A3. Головним мінусом машини вважають незадовільне бронювання. 

Україна отримує нові танки 

Окрім застарілих Leopard 1, Україна отримала і більш сучасні танки, зокрема, Leopard 2. Деякі з них були втрачені під час минулорічного контрнаступу. 

Також у минулому році повідомлялось, що Україні передали всі обіцяні танки Abrams: загалом мова йшла про 31 бойову машину. 

Вас також можуть зацікавити новини: