У Миколаївській області з вітряка діставали уламки ворожого дрона / колаж УНІАН зі скріншотів

Вибухотехніки Миколаївщини знешкодили вибухівку, яка разом з уламками ворожого БПЛА типу Shahed застрягла у гвинті вітряка.

Про це повідомляє Національна поліція України. Вибухотехніки поліції під час висотного розмінування знешкодили бойову частину безпілотника. Працівник вибухотехнічної служби ГУНП в Миколаївській області Микола Церуш зазначає, що під час ворожого обстрілу БПЛА типу Shahed влучив у гвинт вітряка. "Бойова частина пробила гвинт вітряка і залишилася там всередині", - зазначив він.

За інформацією фахівців вибухотехнічної служби поліції, детонація бойової частини не відбулась. "Уламки та бойову частину ворожого БПЛА, що становила небезпеку, поліцейські демонтували з висоти 55 метрів, що еквівалентно 18-поверховому будинку", - сказано в повідомленні.

Церуш розповів, що бойова частина БПЛА знаходилася у важкодоступному місці гвинта вітряка.

У Миколаївській області з вітряка діставали уламки безпілотника супротивника / фото t.me/UA_National_Police

"Нами було розроблено п'ять варіантів плану, щоб можна було демонтувати звідти бойову частину. За допомогою спеціального вибухотехнічного обладнання та підіймача крана піднялися наверх. Було дуже важко, бо коли Shahed влучив у гвинт вітряка, то він всередині розсипався і було багато металевих уламків БПЛА. Металодетектор майже по всій площині подавав сигнали, але все ж було знайдено місце розташування бойової частини", - розповів Церуш.

Бойову частину вилучили, вже після спуску на землю її було знищено.

У Миколаївській області з вітряка діставали уламки безпілотника росіян / фото t.me/UA_National_Police

Вночі дрони-вбивці атакували Україну - що треба прочитати

Як повідомляв УНІАН, російські окупанти майже щодня запускають по Україні БПЛА. У ніч на 8 березня російські окупаційні війська атакували південь та схід України.

Повітряні сили ЗСУ повідомили, що ворог застосував одну зенітну керовану ракету С-300, дві Х-59 та 37 ударних БПЛА типу Shahed. Запускали дрони з району Балаклави тимчасово окупованого Криму.

Внаслідок потужної бойової роботи захисники неба збили 33 дрони у межах Кіровоградської, Одеської, Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

Вас також можуть зацікавити новини: