Для повноцінної важкої БМП-слабенько, визнав експерт / t.me/ochen_zloy_chat

Українські бійці модифікували Т-64. Схоже, танк отримав пошкодження башти, тому зараз виконує інші бойові завдання, припустив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

Екземпляр на фото, що потрапило в мережу, не стільки є варіацією на досить непогану і перспективну БМП-64, скільки щось на зразок посиленої командно-штабної машини, або евакуаційного транспорту, вважає експерт.

"Не виключено, що цей Т-64 отримав пошкодження башти без можливості її відновлення, але при цьому сам танк залишався на ходу. Можливо це і стало наслідком появи такого екземпляра з надбудовою, шарами ДЗ і кулеметом", - додав Коваленко. 

Відео дня

Для повноцінної важкої БМП - слабувато, визнав експерт. Але в цілому платформа Т-64 створювалася з перспективою на майбутнє. 

Т-64 у ЗСУ - що відомо

Т-64 є основним бойовим танком ЗСУ. Т-64, розроблений і вироблений на Харківському паровозобудівному заводі, надійшов на озброєння під час холодної війни в 1966 році.

Ця машина була величезним кроком вперед у порівнянні з солідними на той час моделями Т-55 і Т-62. Т-64 оснащений реактивною бронею "Контакт-1", яка закриває особливо вразливі місця танка. Модернізація у порівнянні з попередніми моделями включає досконаліший дизельний двигун і автомат заряджання.

125-мм гладкоствольна гармата зараз є стандартом, але Т-64 був першим радянським танком, який отримав його. Також він може стріляти протитанковою керованою ракетою AT-8 Songster. AT-8 несе протитанкову боєголовку, яка здатна пробити не менше 600 мм сталевої броні і вражати бронетехніку на відстані до 4 км.

Т-64 створювали українській армії проблеми з обслуговуванням, і військові модернізували модель Т-64БМ. Так на світ з'явився Т-64БМ "Булат". Сьогодні Т-64 технологічно перевершують більшість своїх російських аналогів.

Вас також можуть зацікавити новини: