Ілюстрація / REUTERS

У Кабулі, столиці Афганістану, в результаті потужного вибуху загинула 31 людина. Ще більше півсотні було поранено.

Вибух стався в результаті атаки смертника у центрі реєстрації виборців близько 10-ї години ранку 22 квітня. 

Начальник поліції Кабула повідомив, що терорист-смертник підірвав вибухівку у дверному проході до офісів, передає ТСН.ua з посиланням на ЗМІ.

Відео дня

Пізніше відповідальність за вибух біля центру реєстрації виборців у столиці Афганістану Кабулі взяла на себе терористична організація «Ісламська держава». Про це повідомляє BBC з посиланням на заяву підконтрольного «Ісламській державі» засобу масової інформації.

Читайте такожВ Афганістані ліквідували одного із командирів ІДІЛ

За словами очевидців, жертвами вибуху стало багато жінок та дітей, які планували отримати реєстраційні картки для участі у виборах.

Видання наголошує, що уряд Афганістану повністю контролює лише 30% території країни. На решті ж території суттєвий вплив має радикальний рух «Талібан» і, меншою мірою, «Ісламська держава».

Ілюстрація / REUTERS

Зазначимо, що центр, який зазнав атаки, розташований у районі в Дашт-е-Барчі, населеному переважно представниками шиїтсько-хазарської меншини, які неодноразово ставали жертвами нападів "Ісламської держави".

Зараз на території Афганістану функціонують центри реєстрації виборців, які готуються до проведення парламентських виборів у жовтні. Повідомляється, що це вже четверта атака проти виборів менше ніж за тиждень.