Еммануель Макрон / REUTERS

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що санкції Євросоюзу щодо Росії залишатимуться в силі до тих пір, поки не буде досягнуто прогресу в українському питанні.

"Тепер м'яч на полі Росії та України. Це просто. Ми не скасуємо санкції, якщо нічого не буде зроблено. Ми обговорювали це з Володимиром Путіним", - заявив Макрон у п'ятницю, 25 травня, у Санкт-Петербурзі після зустрічі зі своїм російським колегою, пише DW.

Він відзначив, що в липні країни Європейського Союзу розглянуть питання продовження санкцій щодо Росії. Напередодні, 24 травня, Еммануель Макрон та президент РФ Володимир Путін заявили про підтримку Мінських угод для врегулювання конфлікту на Донбасі. 

Відео дня

Читайте такожМакрон заявив, що упевнений в об'єктивності розслідування атаки на МН17

Європейський Союз запровадив економічні санкції щодо Росії через її агресію в Україні в липні 2014 року терміном на один рік, а в березні 2015 року їхнє можливе скасування прив'язали до виконання Москвою мінських угод до кінця 2015 року.

Оскільки Росія не виконала всі свої зобов'язання, лідери ЄС неодноразово ухвалювали рішення щодо продовження санкцій ще на півроку. Востаннє секторальні санкції Євросоюзу проти РФ були продовжені Радою ЄС у грудні 2017-го року - до 31 липня 2018-го року.