Ілюстрація REUTERS

Морська рятувальна служба Іспанії заявила, що протягом цих вихідних було врятовано понад 400 мігрантів, які намагалися перетнути Середземне море з Північної Африки до Європи.

Читайте такожМогли бути згвалтовані і вбиті: біля берегів Італії знайшли тіла 26 жінок (фото, відео)

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Відео дня

За даними служби, її рятувальні човни перехопили 115 мігрантів, які подорожували на п'яти малих човнах у Гібралтарській протоці 27 травня, а перед тим, 26 травня, було врятовано 293 мигрантовВ Середземному морі іспанські моряки врятували понад 400 мігрантів з Африки, які переправлялися на дев'яти судах.

Іспанія є третім найактивнішим маршрутом для мігрантів, які прагнуть потрапити до Європи - вона поки ще "відстає" у цьому від Італії, але вже досягає рівня Греції.

Десятки тисяч мігрантів з країн Африки намагаються потрапити водним шляхом до Іспанії та інших південно-європейських країн щорічно, перетинаючи Середземне море на контрабандних човнах. Більшість човнів непридатні для відкритої води, і тисячі людей тонуть, зазначають у Морській рятувальній службі Іспанії

За даними Міжнародної організації з міграції, в 2017 році до Іспанії прибули морем 22400, що майже втричі перевищило кількість біженців до 2016 року.