Стало відомо, про що йдеться у декларації Трампа та Кім Чен Ина / Twitter - JChengWSJ

Загальний документ, підписаний президентом США Дональдом Трампом та лідером КНДР Кім Чен Ином за підсумками саміту в Сінгапурі, передбачає повне ядерне роззброєння Північної Кореї та перезапуск відносин між Пхеньяном і Вашингтоном.

Читайте такожТрамп: зустріч із Кім Чен Ином пройшла краще, ніж хто-небудь очікував

Чотири ключові пункти декларації перерахував в Twitter журналіст The Wall Street Journal Джонатан Ченг:

Відео дня

1. США і КНДР зобов'язуються встановити нові відносини між країнами, «у відповідності з прагненням народів двох країн до миру та процвітання».

2. США і КНДР будуть спільно працювати над створенням стійкого і стабільного режиму миру на Корейському півострові.

3. На підтвердження Декларації Панмунджома, підписаної главами Північної та Південної Корей 27 квітня, КНДР забов`язується працювати над повною денуклеаризацією Корейського півострова.

4. США і КНДР домовилися про повернення на батьківщину останків в'язнів війни та загиблих у бойових діях військовослужбовців (очевидно – американських бійців, які воювали в Корейській війні 1950-1953 рр. – ред.), включаючи негайну репатріацію вже ідентифікованих останків.

Скріншот - Twitter

Нагадаємо, сьогодні в Сінгапурі відбувся історичний саміт між США та КНДР. Президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин завершили зустріч віч-на-віч, на якій були присутні тільки перекладачі, а потім підписали спільний документ.