Солсбері, Велика Британія / REUTERS

Поліція Великої Британії впевнена, що екс-шпигуна ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію від смерті після отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новачок" у Солсбері врятував дощ.

Про це повідомляє The Sun із посиланням на джерело у правоохоронних органах, передає ТСН.

"Правду кажучи, нам дуже пощастило. Якби не дощ, Скрипаль, найімовірніше, помер би. І його донька Юлія, можливо, теж", - розповіло джерело.

Відео дня

Читайте такожПостраждалі біля Солсбері британці отруїлися "Новачком" - Скотланд-Ярд

Зазначається, що "Новачок" був нанесений на ручку дверей, однак перед тим, як Скрипаль з донькою приїхали додому, почався сильний дощ, який зменшив концентрацію отрути. Ця нервово-паралітична речовина є сильно вологонестійкою й одразу розкладається при контакті з водою.

Довідка УНІАН. 4 березня колишнього співробітника російського ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію виявили непритомними в британському місті Солсбері. Слідство дійшло висновку, що вони були отруєні нервово-паралітичною речовиною типу «Новачок», розробленою в СРСР.

У 2006 році Скрипаль був засуджений в Росії до 13 років позбавлення волі за шпигунство на користь британської розвідки. У 2010 році він отримав притулок у Великій Британії в рамках обміну шпигунами між США і РФ.