Пол Манафорт / REUTERS

Президент США Дональд Трамп виступив на захист колишнього очільника своєї політичної кампанії Пола Марафорта, заявивши, що той є "гарною людиною".

Під час спілкування з журналістами біля Білого дому, Трамп сказав, що Манафорт працював на його кампанію лише короткий строк і назвав суд "дуже сумним днем для країни", передає Голос Америки.

"Він - дуже хороша людина і дуже сумно те, що вони зробили Полу Манафорту", - заявив Трамп.

Відео дня

Читайте такожМанафорт після втечі Януковича пропонував Порошенку засновану на розколі країни стратегію – політтехнолог (відео)

Наразі, справа Манафорта перебуває на розгляді журі присяжних. Вони мають окремо розглянути та одноголосно проголосувати за 18 пунктами звинувачень в ухилянні від податків, банківському шахрайстві та приховуванні іноземних рахунків.

Після цього присяжні оголосять своє рішення під час відкритого судового засідання.

На Манафорта також очікує наступний судовий процес, що відбудеться у Вашингтоні, округ Колумбія.

Як повідомляв УНІАН, справа Манафорта є частиною розслідування спецпрокурора Департаменту юстиції США Мюллера про можливе втручання Росії в президентські вибори 2016 року, щоб схилити їх результат на користь Трампа.

Манафорту пред'явлено звинувачення у відмиванні грошей, які він отримав, працюючи в Україні. Його також звинувачують у тому, що він не зареєструвався як іноземний агент, хоча займався лобіюванням інтересів у США прокремлівського уряду України часів Януковича.

У звинуваченні Федеральної колегії присяжних, спрямованому до окружного суду у Вашингтоні, зазначається, що Манафорт і його бізнес-партнер Рік Гейтс за співпрацю з оточенням Януковича отримали десятки мільйонів доларів. Зокрема, між 2006 і 2015 роками вони виступали як незареєстровані агенти уряду України, політичних сил Партії регіонів і «Опозиційного блоку».