Раніше церква оприлюднила близько 200 імен священнослужителів, яких звинуватили в домаганнях / фото Josh Applegate

Про це йдеться в доповіді прокуратури Іллінойсу за підсумками розслідування передбачуваних випадків домагань серед священнослужителів штату, передає Радіо Свобода.

За словами прокурора, католицька церква доклала недостатньо зусиль для розслідування випадків сексуального насильства з боку священиків.

Читайте такожЗ'явилися подробиці секс-скандалу на Житомирщині, де тренер розбещував 11-річну дівчинку (відео)

Відео дня

Раніше церква оприлюднила близько 200 імен священнослужителів, яких звинуватили в домаганнях. Але церковна влада мовчала про випадки, по яких надійшли заяви в правоохоронні органи, заявила генпрокурор Іллінойсу Ліса Мадиган.

Період, до якого відносяться домагання, в доповіді не називається. Розслідування в Іллінойсі вирішили порушити після публікації в серпні висновків прокуратури в штаті Пенсільванія. Там близько 300 місцевих священиків звинуватили в сексуальних домаганнях протягом декількох десятиліть.

Представники католицької церкви в Іллінойсі заявили, що визнають факт численних випадків сексуального насильства над дітьми. Представники церкви завжди передають правоохоронним органам інформацію щодо кожного випадку домагань, заявив архиєпископ Чикаго Блейз Супич.