Центр сили Китаю збільшується / фото flickr.com/rosenkranz

Російський політолог Дмитро Орєшкін повідомив, що президент РФ Володимир Путін боїться Китаю, китайці швидко нарощують армію і можуть захотіти відвернути населення від економічних проблем патріотичною риторикою.

Глава Росії ображений на китайську владу, оскільки не може з нею домовитися, розповів експерт, пише Главред.

"Якраз китайців Путін боїться. І це, загалом-то, зрозуміло, тому що Китай швидко зростає економічно. Точніше — ріс, зараз у нього проблеми...", — зазначив аналітик.

Відео дня

Орєшкін додав, що центр сили Китаю збільшується: він швидко нарощує збройні сили. "Тому Путін змушений шукати врівноважуючу структуру проти зростаючого Китаю в Японії", — підкреслив політолог.

Читайте також"Відвалиться Куба і Болівія": експерт пояснивши втрати РФ у разі усунення Мадуро від влади у Венесуелі

"Японії він боїться менше, тому що вона не заявляє імперських амбіцій і не претендує ні на що, крім чотирьох островів. А зараз начебто навіть і двома островами готовий задовольнитися Абе (прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе — Ред.). Так що для Путіна це вигідна угода. Питання лише в тому, як вона буде сприйнята в Росії", — сказав він.

"З Китаєм у Путіна не виходить домовитися. Путін багато разів намагався з ним домовитися, вибудувати союз Росії і Китаю проти Сполучених Штатів, але вони на це не пішли. Це добре відомо. Китай не хоче вступати в які-небудь юридично зобов'язуючі домовленості з Москвою. Він, скоріше, зайнятий вирішенням проблем з США", — заявив експерт.

Політолог стверджує, що для Путіна це досить прикро, оскільки він вважав себе противагою США, а Пекін ясно Росії сказав: "Знаєте, у нас тут труднощі зі Штатами, нам не до вас. Зачекайте, будь ласка".

"Так що Путін на Китай ображений. І це одна з причин його широких посмішок на адресу Токіо", — поділився аналітик.