Сигарети завдають шкоди здоров'ю людини / фото УНІАН

У парламент американського штату Гаваї внесений законопроект, який пропонує заборонити продаж сигарет людям віком до 100 років.

Документ передбачає поетапне підвищення мінімального віку для покупки сигарет: до 30 років у 2020 році, до 40 в 2021-му, до 50 в 2022-му, до 60 в 2023-му і, нарешті, до 100 років у 2024 році, передає Медуза.

Для продавців, які будуть порушувати заборону, пропонується ввести штрафи від 500 до двох тисяч доларів. За придбання та зберігання сигарет штрафів не передбачено.

Відео дня

Читайте такожНа Гаваях збираються заборонити сонцезахисні засоби заради порятунку коралів

Ініціативу обґрунтовано шкодою, яку сигарети завдають здоров'ю людини. При цьому запропонована заборона не поширюється на інші товари із вмістом нікотину, включаючи сигари, нюхальний тютюн і електронні сигарети.

У законопроекті йдеться, що на Гаваях курять близько 150 тисяч дорослих жителів. Усього на архіпелазі проживає понад 1,4 мільйона осіб.

На Гаваях діють одні з найсуворіших законів щодо сигарет у США. З 2018 року там заборонено купувати сигарети до 21 року. У більшості інших штатів ця заборона поширюється тільки на людей молодше 18 років.

Нагадаємо, в 2017 році представники департаментів у справах молоді всіх дев'яти федеральних земель Австрії підтримали пропозицію про заборону продажу цигарок підліткам, які не досягли 18-річного віку.