Дональд Трамп / REUTERS

Президент США Дональд Трамп наклав вето на резолюцію Сенату США про скасування введеного режиму надзвичайного стану на кордоні з Мексикою. Про це він оголосив під час виступу в Білому домі.

Читайте такожУ Конгресі проголосували за оприлюднення доповіді про втручання Росії у вибори США

"У Сенату є право прийняти цю резолюцію, а мій обов'язок - накласти на неї вето", - сказав Трамп.

Відео дня

Він підписав відповідний документ у присутності членів адміністрації, в тому числі міністра юстиції і генпрокурора США Вільяма Барра і міністра внутрішньої безпеки Кірстен Нільсен.

Відзначимо, що це рішення стало першим випадком застосування вето з моменту вступу Трампа на посаду президента США.

Як повідомляв УНІАН, раніше Сенат США прийняв резолюцію, яка скасовує указ Трампа про введення режиму надзвичайного стану на кордоні з Мексикою. Документ набрав 59 голосів "за", 41 сенатор проголосував "проти". Конгрес зможе подолати вето, якщо набере дві третини голосів у кожній з палат.

23 грудня 2018 року через відмову представників Демократичної партії в Конгресі надати згоду на виділення в бюджеті $5,7 млрд для будівництва стіни на кордоні з Мексикою Трамп, оголосив про припинення роботи федерального уряду. Це був найдовший шатдаун в історії США - 35 днів.

15 лютого Трамп оголосив про введення надзвичайного стану. Трамп підкреслив, що США не контролюють власний кордон, через який в країну потрапляють злочинці і "величезна кількість наркотиків".