Дональд Трамп і Володимир Путін / REUTERS

Білий дім відмовився надати дані про переговори президента США Дональда Трампа і російського лідера Володимира Путіна.

Про це повідомляє видання The Hill з посиланням на відповідне рішення.

Так влада країни відреагувала на прохання демократів розкрити документи і записи, пов'язані з телефонним або письмовим спілкуванням двох президентів, а також із підготовкою їх зустрічей. Адвокат Білого дому Пет Чиполлоне заявив, що дипломатичні повідомлення глави держави — конфіденційна інформація, розкриття якої негативно позначиться на зовнішньополітичних зв'язках Трампа і майбутніх президентів США.

Відео дня

Читайте такожУ Трампа хочуть закрити три служби Радіо Свобода

«Президент повинен мати можливість вести переговори з іноземними лідерами, не побоюючись того, що ці повідомлення будуть розкриті і використані в політичних цілях. І в цьому ж повинні бути впевнені іноземні лідери», — написав Чиполлоне.

У січні стало відомо, що Трамп приховав від своєї адміністрації деталі переговорів із Путіним: він дав своєму перекладачеві вказівку зберігати в таємниці зміст зустрічі і забрав у нього робочі документи. Після цього члени палати представників США захотіли викликати на допит перекладачів американського лідера, які працювали на його зустрічі з Путіним на саміті G20 в Гамбурзі.